Veel gestelde vragen over EV-opladers en accessoires

Financiering

De voorwaarden voor subsidies voor oplaadstations verschillen sterk van land tot land. We raden je aan om contact op te nemen met de lokale autoriteiten om meer te weten te komen over subsidiemogelijkheden en de voorwaarden voor de financiering van mobiele of stationaire laadstations.

Algemene Productinformatie

Onze laders kunnen alle modellen van elektrische voertuigen op accu’s (BEV) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV) van alle automerken opladen.

Of je toestemming krijgt voor het gebruik van de go-e oplader is afhankelijk van de nationale regelgeving. Het kan ook afhangen van het model van de go-e oplader dat je wilt gebruiken. Neem vooraf contact op met je lokale stroombedrijf om erachter te komen of de lader moet worden geregistreerd of goedgekeurd.
De go-e oplader heeft een onovertroffen verhouding tussen prijs en kwaliteit. Onze go-eCharger HOMEfix 11 kW werd zelfs verkozen tot het beste en goedkoopste product door de ADAC in de wallboxtest 2022. Hij wordt geleverd met een intuïtieve app waarmee je verschillende instellingen kunt aanpassen en het laadproces op afstand volledig kunt regelen. Met go-e opladers beschik je over talrijke functies waarmee je nog duurzamer en financieel voordeliger kunt opladen. Natuurlijk kun je je auto even eenvoudig met het go-e oplaadpunt opladen als bij een smartphone. Daarnaast is het model go-eCharger HOME+ mobiel, wat betekent dat je hem mee kunt nemen op reis of naar de camping.
Je kunt de accu van een auto alleen opladen met de maximale capaciteit die de auto aankan. Dus als de laadsnelheid van je EV 11 kW of lager is, is de go-e oplader 11 kW een goede keuze. Als die hoger is, kies je beter voor de go-e oplader 22 kW om sneller op te laden.

Let op: omdat de go-e oplader 22 kW ook permanent bruikbaar is op 11 kW kun je er toch voor kiezen om je niet te beperken met het oog op elektrische auto’s die je misschien in de toekomst neemt. Als je huisaansluiting niet geschikt is voor hoge laadstromen en de uitbreiding gepaard zou gaan met hoge kosten, dan is de 11kW-variant van de go-e oplader de juiste keuze.

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten laders is dat HOME+ een wallbox is die mobiel kan worden gebruikt terwijl HOMEfix een stationaire uitvoering is. Met de eerste kun je de lader overal mee naartoe nemen, terwijl je met de tweede in de meeste landen meer kans maakt op subsidie.

U kunt de go-e oplader resetten met de witte resetkaart die bij de levering is inbegrepen. Houd hiervoor de reset-kaart tegen de RFID-lezer aan de voorzijde van de go-e oplader (bij het go-e logo) en wacht tot alle LED’s rood branden
Installatie
Je hebt geen elektricien nodig voor de go-e oplader HOME+ en Gemini flex, want je kunt hem gewoon in een geschikt stopcontact steken en beginnen met opladen.

Je hebt wel een elektricien nodig voor de go-e oplader HOMEfix en Gemini, omdat deze door een professional op het elektrische systeem van het gebouw moeten worden aangesloten.

Nee, je hoeft alleen de wandhouder vast te schroeven.

Bescherming tegen weersinvloeden is altijd een pluspunt, maar niet noodzakelijk voor het gebruik van de go-e oplader. De wallbox is IP65-geclassificeerd tegen stof en water en bruikbaar bij een temperatuur tot +40 °C. Het wordt wel aanbevolen om de lader te beschermen tegen direct zonlicht. Dankzij de extra veiligheidsfuncties neemt het uitgangsvermogen van het apparaat echter automatisch af wanneer de temperatuur stijgt om oververhitting te voorkomen.

Let op: alleen verticale plaatsing van de go-e oplader is toegestaan. Anders bestaat het risico dat er water in het type 2-contact van de lader komt.

De go-e oplader heeft een geïntegreerde DC-beveiligingsmodule met gelijkstroomdetectie en extra AC detectie (6 mA DC, 20 mA AC).

Aan de gebouwzijde moet een aardlekschakelaar type A worden geïnstalleerd en stroomopwaarts moet een stroomonderbreker worden aangesloten. De lokale installatievoorschriften moeten worden nageleefd.

Toegelaten zijn stroomonderbrekers met de karakteristiek B of C voor 16 resp. 32 ampère:

• 3- of 4-polig bij 3-fasen aansluiting
• 2-polig met eenfasige aansluiting

De automaat is een zekering die bij overbelasting uitschakelt. Hij beschermt de leiding tegen schade door oververhitting als gevolg van overmatige stroom. Voor een maximale stroom van 32 A adviseren we een kabeldiameter van ten minste

  • 6 mm² voor opbouwkabels (niet in een wand geïnstalleerd)
  • 6-10 mm² voor kabels in installatieleidingen
  • 10 mm² voor kabels in thermisch geïsoleerde wanden.

Voor 16 A adviseren we een kabeldiameter van ten minste

  • 2,5 mm² voor opbouwkabels
  • 4 mm² voor kabels in installatieleidingen
  • 10 mm² voor kabels in thermisch geïsoleerde wanden.

De elektricien kan echter beslissen op basis van de lokale situatie.
Een installateur moet ook rekening houden met de gelijktijdigheidsfactor! Bij het berekenen van de kabeldiameter moet de gelijktijdigheids- (of diversiteits-)factor op 1 worden ingesteld. Dit betekent dat de elektricien ervan uit moet gaan dat de kabel altijd volledig wordt belast.

De elektricien moet rekening houden met de volgende afmetingen:

  • 32 A driefasig = miniatuurstroomonderbreker 3- of 4-polig 32 A (go-eCharger 22 kW).
  • 16 A driefasig = miniatuurstroomonderbreker 3- of 4-polig 16 A (go-eCharger 11 kW).
  • 32 A eenfasig = miniatuurstroomonderbreker 2-polig 32 A (go-eCharger 22 kW).
  • 16 A eenfasig = miniatuurstroomonderbreker 2-polig 16 A (go-eCharger 11 kW).

Let op: de automaat kan worden gebruikt met karakteristiek B of C.

Als je de go-e oplader met een maximale laadstroom van 22 kW hebt, kun je een stroom van 6 A tot 32 A selecteren. Bij de go-e oplader met een maximale laadstroom van 11 kW kun je kiezen uit 6 A tot 16 A. In beide gevallen kun je het vermogen ook beperken tot een lager niveau. Als je de go-e oplader in de 22kW-variant met volledig laadvermogen wilt gebruiken, is een zekering van 32 ampère vereist. Bij de 11kW-variant is een zekering van 16 ampère vereist.

Let op: hoe meer ampère wordt ingesteld, des te sneller de auto wordt opgeladen. Met een lagere stroomsterkte laad je duurzamer op, wat een positief effect kan hebben op de levensduur van de accu en de stabiliteit van het stroomnet. Het werkelijke laadvermogen wordt door de auto begrensd en kan daarom lager zijn.

De stroom kan worden aangepast via de go-e Charger-app of de knop op de lader. Als je de app gebruikt, kun je de stroom in stappen van 1 ampère wijzigen.
Een 2-fasige aansluiting van de go-e oplader is niet mogelijk. Hij kan alleen worden aangesloten met één of drie fasen. Het apparaat controleert de fasen aan de ingang en gaat in de storingsmodus (FASE-fout) bij een 2-fasige aansluiting.

Afhankelijk van de uitrusting van de boordlader van de elektrische auto laadt de go-e oplader 1-, 2- of 3-fasig op. Vraag je autodealer naar het exacte laadvermogen en het aantal fasen dat wordt gebruikt om de auto op te laden.

Voor go-e opladers met serienummers die beginnen met CC1 of CM-02, kan het aantal fasen dat moet worden gebruikt voor het opladen niet worden gewijzigd. Eenfasig opladen kan echter worden geforceerd met een geschikte adapter (alleen mogelijk voor de go-e oplader HOME+) of een eenfasige laadkabel. Voor de go-e opladers van de HOME-serie met de nieuwste hardware (serienummer begint met CM-03) is het mogelijk om in de app te wisselen tussen één- en driefasig opladen.
Denk eraan dat de go-e oplader alleen geschikt is voor het opladen van accu’s van voertuigen die op gas rijden (bijv. loodzuuraccu’s) in goed geventileerde ruimtes. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant van je auto.
De oplader gebruiken
De go-e oplader is geschikt voor het opladen van alle elektrische voertuigen met een stekker type 2. De voertuigen met stekkers van type 1 kunnen ook met de go-e oplader worden opgeladen met behulp van een adapter of verloopkabel van type 1 naar type 2.

Je kunt deze instelling via de app wijzigen, wat betekent dat het laadproces pas start wanneer je de lader via de app of RFID-chip vrijgeeft.

Het laadproces wordt automatisch beëindigd wanneer de accu’s van de auto zijn opgeladen of wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt die in jouw app gedefinieerd is. Je kunt ook voortijdig stoppen met opladen via de app (tabblad ‘Opladen’) of door simpelweg het laadsnoer aan de kant van het voertuig los te koppelen.

Koppel de go-e oplader tijdens het opladen niet los van de stroomvoorziening. Houd er ook rekening mee dat de kabel type 2 alleen kan worden losgekoppeld zolang de go-e oplader nog stroom heeft. Dat geldt niet voor apparaten met de nieuwste hardware (serienummer beginnend met CM-03/hardwareversie V3), bij een overeenkomstige instelling via de app.
Ja. Alle hoofdfuncties, zoals starten/stoppen met opladen en het aanpassen van de laadstroom, kunnen worden uitgevoerd zonder de go-e Charger-app.
Als je de basisinstellingen van het apparaat wilt wijzigen, de comfortfuncties wilt gebruiken, de interne elektriciteitsmeter wilt uitlezen of de lader op afstand wilt bedienen, heb je de go-eCharger-app nodig. Vervolgens kun je het apparaat vanaf een korte afstand bedienen via het ingebouwde toegangspunt. Om de lader op afstand te bedienen, moet je het apparaat met je wifi-netwerk verbinden.

Nee, want de app kan ook worden gebruikt via het in de lader ingebouwde toegangspunt. Zonder wifi zijn alleen de afstandsbediening en bepaalde functies zoals flexibele elektriciteitstarieven of loadbalancing niet mogelijk.

Download hiervoor gewoon de app go-eCharger voor je smartphone en voeg vanaf de tweede smartphone je lader toe via de blauwe ‘+’ in de app met de optie ‘Een al ingerichte go-e oplader toevoegen’. Voer het token van de betreffende lader in (indien beschikbaar op de resetkaart), anders gebruik je het wachtwoord dat je hebt ingesteld (van laders met serienummer CM-03/hardwareversie V3) in de app.

Het laadvermogen kan via de knop op het apparaat (5 voorgedefinieerde waarden) of via de app worden ingesteld. De waarden van de toetsen kunnen in de app naar wens worden ingesteld binnen een bereik van 6 tot 16 of 32 ampère (afhankelijk van het maximale laadvermogen van de lader – 11 of 22 kW). Als je het laadvermogen tijdens het opladen wilt wijzigen, moet je de app gebruiken.

Tijdens het opladen kun je de leds niet uitschakelen. Desondanks kunnen de leds na 10 seconden in de stand-bymodus worden uitgeschakeld. Je kunt hun helderheid in de app instellen.

In de app kun je zien hoeveel stroom er tijdens een cyclus is opgeladen en hoeveel kWh er in totaal is opgeladen. Deze informatie is beschikbaar in het tabblad ‘Opladen’ van de app. Daarnaast kan voor alle gebruikersaccounts (RFID-chips – maximaal 10) laadenergie worden weergegeven. In de nieuwste versie van de go-e oplader (serienummers beginnen met CM-03/hardwareversie V3) kan ook een gedetailleerde laadgeschiedenis worden gedownload.

De go-eCharger HOME+ noch de go-eCharger HOMEfix heeft een MID-conforme meter (Measurements Instruments Directive). In bepaalde landen is een MID-gecertificeerde meter vereist om stroom te verkopen.

De go-e oplader wordt geleverd met een U-stuk, dat je direct boven de lader aan de muur kunt bevestigen. Hierdoor kan het apparaat niet meer van de wandhouder worden verwijderd. Bovendien kan een hangslot worden aangebracht (niet meegeleverd).

Let op: de laadkabel die de lader met het voertuig verbindt, is geblokkeerd tijdens het laadproces en in de standaardmodus nadat het laden is voltooid. Dit zorgt ervoor dat niemand hem kan gebruiken totdat je de kabel hebt vrijgegeven.

Uit onze ervaring weten we dat de laadcapaciteit nauwelijks een merkbaar effect heeft op de veroudering van de accu, vooral bij het laden met wisselstroom. Er circuleren veel andere beweringen op het internet, maar die zijn meestal gebaseerd op oude accutechnologie en een lage accucapaciteit.

De zogenaamde C-ratio is een goed referentiepunt voor de laadcapaciteit, wat vriendelijk is voor de accu. Hierin wordt de relatie tussen laadstroom en accucapaciteit beschreven. Stel dat je je auto oplaadt met 22kW-stroom en de accu een capaciteit heeft van 22 kWh. Dan geldt C = 1. Als de accucapaciteit wordt gehalveerd en de laadstroom gelijk blijft, dan geldt C = 2. Hoe hoger de C-waarde, des te groter het effect van het laadproces op de levensduur van de accu. Dit kan echter alleen bij zeer hoge kilometrages worden vastgesteld. Bij C = 1 is de verkorting van de levensduur van de accu nauwelijks merkbaar.

PV-aansluiting / Flexibele stroomtarieven / Loadbalancing

Er is een HTTP REST API die via een lokale wifi-verbinding kan worden gebruikt. De API is een open interface waarmee andere intelligente apparaten met de lader kunnen communiceren. Bovendien is de Modbus TCP API vanaf firmwareversie 0.40 in de go-e oplader geïntegreerd. Net als de go-e netbeheerder API biedt hij de netbeheerder geautoriseerde toegang tot de go-e oplader om de stroomvoorziening van het net te regelen.
Ja. Met de go-e oplader kun je overtollige energie uit de fotovoltaïsche installatie gebruiken om je elektrische auto op te laden. Voorwaarde hiervoor is dat de lader is aangesloten op een extra energiemanagementsysteem met een open API zoals de go-e oplader. Via dit energiemanagementsysteem kan communicatie tussen de lader en de PV-omvormer tot stand worden gebracht. Voor het instellen is programmeerkennis vereist. Compatibele energiemanagers zijn bijv. Home Assistant, ioBroker, openHAB, openWB Loxone, Solar Manager, GridX of Alpiq. Als je het systeem niet zelf kunt programmeren, kun je een specialist voor zonne-energie vragen dit te doen. go-e biedt geen gebruiksklare verbinding. Je vindt de API-documentatie hier.
Met de go-e oplader kan een auto ook worden opgeladen met flexibele stroomtarieven. Momenteel is alleen het tarief van aWATTar (alleen voor Oostenrijk en Duitsland) geïntegreerd voor automatische detectie van de goedkoopste laaduren. Andere flexibele stroomtarieven volgen. Als je je go-e oplader wilt opladen met een flexibel tarief, heb je een slimme meter nodig. Neem contact op met je netwerkbeheerder als deze nog niet is geïnstalleerd. Stap ook liever over van je huidige stroomleverancier naar een aanbieder waarvan het stroomtarief geïntegreerd is in de go-e oplader.

Het eigenlijke laadproces met een flexibel tarief kan via de go-eCharger-app worden ingesteld. Met behulp van deze functie zoekt go-e oplader automatisch naar de goedkoopste opeenvolgende uren om je elektrische auto op te laden of naar uren waarin de prijs onder een bepaald niveau daalt.

Er is geen extra hardware nodig voor statische loadbalancing met meerdere laadstations. Je kunt de laadpunten met de app combineren in een loadbalancinggroep, waardoor de stations via de cloud gegevens met elkaar kunnen uitwisselen (wifi-verbinding vereist). Daardoor worden de prestaties van de afzonderlijke laadstations afhankelijk van het aantal opgeladen voertuigen automatisch naar beneden of naar boven bijgesteld. In de app kunnen prioriteiten voor afzonderlijke laadstations worden ingesteld.

Productfuncties

De go-e oplader heeft een stopcontact van type 2. Je hebt een geschikte laadkabel met een type 2-stekker nodig. De meeste nieuwe elektrische voertuigen zijn voorzien van een stopcontact type 2. Oudere voertuigen met een type 1-aansluiting kunnen ook met de go-e oplader worden opgeladen met een type 1-naar-type 2-adapterkabel. Dat betekent dat de go-e oplader universeel bruikbaar is. Hij laadt elke elektrische auto op die voor Europa is goedgekeurd.
Zodra een go-e oplader is gemonteerd of geïnstalleerd, kun je meteen beginnen met het eerste laadproces. Met een draagbare go-e oplader heb je zelfs geen elektricien nodig voor het installeren.
De originele go-e-adapters maken het opladen van elektrische voertuigen met de go-e oplader HOME+ of go-e oplader Gemini flex via elk stopcontact mogelijk. Thuis aan het driefasig stopcontact met 16 A, in de haven en op de camping aan de blauwe CEE met 16 A of bij een familiebezoek aan een 16A-stopcontact. Bij de 22kW-variant van de go-e oplader is een automatische reductie van de laadstroom tot 16 A door het insteken van de adapter alleen mogelijk in combinatie met originele go-e-adapters. Wij adviseren een maximale laadstroom van 10 A voor gebruik met huishoudstekkers, omdat maar weinig stopcontacten/elektrische installaties geschikt zijn voor continu gebruik met 16 A! Nationale voorschriften kunnen lagere laadstromen voorschrijven.
Deze communicatie-interfaces bieden veel extra voordelen. Als je wilt, kun je de go-e oplader met het internet verbinden (via een app op een bestaand wifi-netwerk aansturen) of de go-e oplader direct via een lokale hotspot regelen om van verdere functies te profiteren.

Met onze gratis app kun je het aantal geladen kWh controleren, de stroom aanpassen, veel extra functies configureren en zelfs het laadproces op afstand regelen. Auto’s kunnen ook zonder app worden opgeladen in de standaardinstelling.

De toegang tot het laadstation kan via de RFID-functie worden beperkt en gepersonaliseerd. Dit betekent dat niemand zonder toestemming een laadproces kan starten. Bovendien kunnen alle oplaadprocessen op maximaal 10 accounts worden opgeslagen. RFID maakt het mogelijk om tarieven voor verschillende gebruikers vrij te geven, te beoordelen en als CSV-bestand te exporteren. Standaard kun je zonder RFID-autorisatie opladen. Je kunt dit in de app aanpassen.

Via de go-eCharger-app kunnen verschillende instellingen worden aangepast. Bijvoorbeeld de kleuren van de leds van de lader. Helder of kleurrijk – alles helemaal naar wens. Ook de afsluiting van de kast kan individueel worden geconfigureerd. Daarnaast kan elke RFID-kaart worden toegewezen aan een persoonlijk account, waardoor de geladen stroom per kaart/gebruiker uitleesbaar is.

Met de planner kun je bepalen wanneer het opladen moet beginnen. Dit is optimaal om bijvoorbeeld ’s nachts of ’s ochtends vroeg op te laden (besparingspotentieel door nachtstroomtarieven). Van de functie profiteert ook het milieu, vergelijkbaar met de flexibele stroomfunctie. Door niet op piekmomenten op te laden, kunnen spanningspieken worden verminderd en kan de overtollige stroom ’s nachts worden gebruikt.

Het installeren van updates is een groot voordeel van opladers die met het internet verbonden zijn. Je hoeft de go-e oplader niet naar de service te sturen om updates te installeren. Updates kunnen eenvoudig via de app worden geïnitialiseerd.
De go-e oplader heeft een geïntegreerde DC-beveiligingsmodule met gelijkstroomdetectie en extra AC detectie (6 mA DC, 20 mA AC).

Aan de gebouwzijde moet een aardlekschakelaar type A worden geïnstalleerd en stroomopwaarts moet een stroomonderbreker worden aangesloten. De lokale installatievoorschriften moeten worden nageleefd.

Toegelaten zijn stroomonderbrekers met de karakteristiek B of C voor 16 resp. 32 ampère:

• 3- of 4-polig bij 3-fasen aansluiting
• 2-polig met eenfasige aansluiting

De go-e oplader biedt veiligheid bij verkeerd geïnstalleerde contactdozen. Als een fase (neutraalgeleider of aarding) niet correct is aangesloten, wordt het systeem uitgeschakeld om schade aan het voertuig te voorkomen.
Het elektriciteitsnet is niet overal geaard. Met name in zones met hoge veiligheidseisen of in gebieden met een permanent bevroren ondergrond worden scheidingstransformatoren gebruikt om het risico op elektrische schokken bij de eindapparaten te elimineren. Om de go-e oplader ook in dergelijke zones te laten werken, kan de aarddetectie worden gedeactiveerd. Dit werkt ook met netwerken waar geen aarding kan worden gedetecteerd (bijv. in Noorwegen).
IP (International Protection) definieert de bescherming van elektrische apparatuur voor verschillende omgevingscondities. Bijvoorbeeld het binnendringen van vreemde voorwerpen (zoals stof) en water. Met beschermingsklasse IP54 (HOME-serie) of IP65 (Gemini-serie) is de go-e oplader geschikt voor continu gebruik buiten. Het apparaat is beschermd tegen spatwater en bestand tegen zware regenval.

De go-e oplader kan overtollige stroom van een fotovoltaïsche installatie gebruiken via API (een open software-interface – een extra energiemanagementsysteem voor communicatie met de omvormer is nodig) om een elektrische auto op te laden. Hiervoor communiceren de lader en het energiemanagementsysteem via de API-interface (programmering door gekwalificeerd personeel vereist). Hier kun je de goed gedocumenteerde API van de oplaadbox voor de communicatie tussen de oplaadbox en de fotovoltaïsche omvormer downloaden.

Bij meerdere laadpunten per huishouden (per netaansluiting) is loadbalancing onontbeerlijk. Wanneer er meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen, raken de normale aansluitingen van het huishouden overbelast. Met behulp van loadbalancing communiceren de laadboxen met elkaar. Dit zorgt voor een efficiënte en veilige stroomverdeling.

Toegangscontrole / RFID

De RFID-functie is bedoeld om de toegang tot het laadstation te personaliseren. Dit betekent dat niemand het opladen zonder toestemming kan starten.

De toegangscontrole kan via de app zo worden ingesteld dat er vóór het opladen een RFID-identificatie nodig is. Bij een onbekende identificatie wordt de lader niet vrijgegeven voor het opladen.

De go-e oplader kan maximaal 10 kaarten/chips registreren.
De meeste RFID-kaarten of RFID-chips kunnen de go-e oplader instuderen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je EC-/bankpas gebruiken. Als instuderen van de RFID-kaart niet mogelijk is, wordt niet met de vereiste frequentie van 13,56 MHz verzonden

Onderhoud en verzorging

Nee, de opladers van go-e zijn onderhoudsvrij.
Als je een technisch probleem hebt met de go-e oplader en geen oplossing kunt vinden in de gebruiksaanwijzing, FAQ of probleemoplossingsgids, neem dan eerst contact op met onze technische support. Dit kan via e-mail, supportformulier op onze website of telefonisch. In veel gevallen kunnen we het probleem verhelpen zonder dat er reparatie nodig is.
Neem contact op met de klantenservice voordat je de lader demonteert en wacht op hun beslissing over de verdere afhandeling van de servicekwestie. Om veiligheidsredenen mag een vermoedelijk defecte, vast ingebouwde go-e oplader alleen door een gekwalificeerde elektricien worden gedemonteerd.

Neem het apparaat af met een met water bevochtigde doek. Reinig de lader niet met een hogedrukreiniger of onder stromend water om schade te voorkomen.

Informatie over de firmware en updates (software-updates) is te vinden in de app op het tabblad ‘Internet’.

Voor updates moet de lader actief verbonden zijn met het internet. Zodra de verbinding met het internet tot stand is gebracht, zijn eventuele updates zichtbaar in het tabblad ‘Internet’ van de app.

Fine-wire zekeringen zijn alleen nodig voor de serie go-e oplader HOME. Bij de apparaten is al een vervangende zekering meegeleverd. Je hebt een keramische zekering van 2 A met een uitschakelvermogen van ten minste 1500 A nodig. De zekeringen zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Kopen in de go-e Shop

Neem contact met ons op via ons e-mailadres [email protected] en voeg een kopie van de factuur toe.

Zodra je bestelling ons magazijn heeft verlaten, ontvang je per e-mail een trackingnummer waarmee je de leveringsstatus kunt controleren.

Eindklanten hebben aanspraak op garantie tot 2 jaar.

Neem contact met ons op via [email protected]. Vergeet dan niet om je adres op te geven. Dat moeten wij namelijk op het retourlabel zetten.