Avada Car Dealer News

Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) heeft de mogelijkheid om gedurende een volledige dag een aanzienlijke hoeveelheid energie te genereren. Wat doe je echter als je voldoende zonne-energie hebt? Je kunt deze overtollige energie gebruiken voor je elektrische auto in plaats van het aan het elektriciteitsnet tegen een ondermaatse prijs te verkopen. Dat is bekend als fotovoltaïsche overschotladen.

We zullen in dit artikel uitleggen hoe het PV-overschotladen werkt, waar je op moet letten en waarom het voor jou voordelig kan zijn als eigenaar van een elektrisch voertuig.

 

Wat betekent overtollige fotovoltaïsche laden?

De ongebruikte zonne-energie die door de fotovoltaïsche installatie van een gebouw wordt opgewekt, wordt bij het overschotladen van fotovoltaïsche panelen rechtstreeks naar de accu van een elektrisch voertuig geleid. Op deze manier kun je rijden met duurzame energie.

Opmerking: Om een overschotlading te krijgen, moet u uw elektrische auto opladen als de zon schijnt en de zonnecellen elektriciteit produceren. Als je je elektrische auto slechts een of twee keer per week oplaadt, moet je hem thuis opladen als de zon schijnt.

Als gevolg hiervan kunt u de overtollige energie die uw panelen genereren volledig benutten en de laadefficiëntie van uw elektrische voertuig verbeteren. Stel je eens voor dat je op een warme zomerdag bent en er geen enkele wolk aan de hemel staat. Op momenten als deze produceert uw fotovoltaïsche installatie een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Zaterdagochtend bereidt de wasmachine je wasgoed voor de volgende week voor, draait de boiler voldoende warm water voor en wast de afwasmachine je servies. Toch is er nog steeds voldoende zonne-energie beschikbaar! Daarom is dit een uitstekende manier om gratis de accu van uw elektrische auto op te laden.

Hoe werkt dat echter precies?

 

Hoe werkt een fotovoltaïsche overschotlade?

Het overschotladen van fotovoltaïsche energie (PV) gebruikt de groene energie die wordt geproduceerd door fotovoltaïsche installaties om voertuigen aan te drijven. De zonnepanelen en de omvormer zijn de belangrijkste onderdelen van een fotovoltaïsche installatie. Om zonne-energie op te wekken en te converteren, werken deze twee onderdelen samen.

Het doel van overschotlading is om overtollige energie efficiënter te gebruiken in plaats van deze te verkopen of te gebruiken om een elektrische auto op te laden. Je kunt overtollige energie natuurlijk ook aan het elektriciteitsnet verkopen, maar je zult er geen winst mee verdienen. Het kopen van elektriciteit kost meestal meer dan het verkopen. Als er minder zonlicht is, kan je de elektriciteit voor een hogere prijs kopen dan je hebt verkocht.

De overschotlading van fotovoltaïsche panelen werkt als een slimme wallbox de overtollige energie detecteert van zonnepanelen. De wallbox laadt je elektrische auto op, waardoor je als het ware de energie van de zon mee kunt nemen. Het is als een zonne-energietankstation zonder emissies en uitlaatgassen.

 

Wat zijn de vereisten voor PV-overschotladen?

Om de voordelen van de overtollige fotovoltaïsche lading te benutten, heb je eerst een solide basis nodig. Dit omvat het installeren van zonnepanelen en het kopen van alle onderdelen die nodig zijn om uw huishoudelijke apparaten op zonne-energie te laten werken. Leer meer over het opladen van elektrische auto’s met zonne-energie in onze blogpost.

Bovendien is een intelligente wallbox nodig die het overschotladen van fotovoltaïsche panelen mogelijk maakt.

 

Welke wandbox is geschikt voor het laden van fotovoltaïsche overschotten?

Inmiddels is er een breed scala aan producten op de markt. Desalniettemin zijn er veel wallboxen die veel geld kosten. Onze intelligente go-e oplader in combinatie met de go-e controller is een geweldige keuze als je een laadstation wilt voor overschotladen van fotovoltaïsche panelen zonder vermogen uit te geven. Overtollige zonne-energie kan eenvoudig worden opgeladen met deze voordelige combinatie.

Het energiemanagementsysteem (EMS) is de go-e Controller. Technische experts kunnen andere EMS-oplossingen gebruiken dankzij de open API-interface van de go-e oplader. Bovendien hebben een aantal externe leveranciers onze go-e charger al geïntegreerd in hun eigen EMS. Desalniettemin is de Go-E Controller de ideale keuze voor degenen die eenvoudig en goedkoop willen zijn.

De go-e Controller meet overtollige zonne-energie en stuurt deze naar de accu van de auto. De go-e oplader laadt de accu van de auto veilig op.

Deze oplossing is uniek vanwege de mate van transparantie die het biedt. De Go-E Controller houdt de opwekking en het verbruik van fotovoltaïsche stroom bij voor uw elektrische auto en een aantal andere huishoudelijke apparaten die veel elektriciteit nodig hebben. Je kunt deze informatie via de app zien of ze op het display van de Go-e Controller worden weergegeven.

Zo weet je precies waar de energie naartoe gaat en vandaan komt. Dat is de kracht van intelligente oplaadmethoden!

 

Wat zijn de voordelen van overschotladen van fotovoltaïsche energie?

Laten we een stap terug gaan en kijken naar de voordelen van PV-overschotladen.

✅ Kostenbesparingen: Als je een fotovoltaïsche installatie gebruikt om je elektrische auto op te laden, verlaag je automatisch het verbruik van netstroom, dat vaak duurder is dan de energie die door zonnepanelen wordt geproduceerd. In de loop der tijd kun je hierdoor veel geld besparen, vooral als je je elektrische auto elke dag gebruikt.

✅ Grotere energie-onafhankelijkheid: Door gebruik te maken van de overschotlading van fotovoltaïsche panelen, kunt u uw eigen energie opwekken en bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit kan vooral belangrijk zijn in gebieden waar de netstroomvoorziening onstabiel of duur is.

✅ Minder CO2-voetafdruk: Als u uw elektrische auto oplaadt met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, verlaagt u uw CO2-voetafdruk. Elke kilometer die je rijdt met zonne-energie is een stap in de richting van een toekomst die milieuvriendelijker is en een levensstijl die minder verbruikt. In tegenstelling tot elektriciteit op het elektriciteitsnet, die voornamelijk wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen en olie, genereert zonne-energie geen broeikasgassen.

 

Wanneer is het gebruik van fotovoltaïsche overschotladen voordelig?

Jouw ideale oplossing is de fotovoltaïsche overtollige lading:

Als uw PV-installatie meer energie opwekt dan een huishouden verbruikt.

Als je elektrische auto vaak onderweg is en veel energie nodig heeft om op te laden

 

Conclusie

Als je je elektrische auto oplaadt met zonne-energie, verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en bespaar je op lange termijn niet alleen geld, maar ook het milieu. Bovendien geniet u van de zekerheid dat u uw eigen zonne-energie kunt gebruiken om uw huishoudelijke apparaten te laten werken en uw elektrische auto op te laden, waardoor u volledig onafhankelijk bent.

Je moet echter nog even goed nadenken als je overweegt een fotovoltaïsche installatie te kopen alleen om je auto op te laden. Voordat u een beslissing neemt, moet u weten hoeveel elektriciteit uw huis gebruikt. Door een PV-installatie te installeren en overtollig laadvermogen te gebruiken, kun je niet alleen je elektrische auto opladen, maar je kunt ook het stroomverbruik van het gebouw verbeteren. Dat is een slimme beslissing die je zeker zal helpen geld te besparen en je ecologische voetafdruk te verminderen.

Leave A Comment