Avada Car Dealer News

Op zoek naar een voordelige manier om je elektrische auto op te laden? Overweeg dan dynamische stroomtarieven die rechtstreeks in je go-e oplader zijn verwerkt als de ideale oplossing. In dit artikel duiken we in de werking van dynamische elektriciteitstarieven en onthullen we hoe ze het laden van je elektrische wagen niet alleen voordeliger, maar ook groener maken.

 

Wat betekent een elektriciteitstarief voor elektrische auto’s precies?

Een elektriciteitstarief voor elektrische voertuigen biedt een speciaal tarief voor het opladen van je wagen, aangeboden door je energieleverancier, om je onder bepaalde voorwaarden (zoals tijdens specifieke uren) lagere oplaadkosten te bieden.

 

Welke elektriciteitstarieven bestaan er?

Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende tarieven aangeboden door energieleveranciers:

✔ Vaste stroomtarieven: Bij een vast tarief betaal je een constant maandelijks bedrag plus bijkomende kosten afhankelijk van je verbruik. Hoe meer je verbruikt, hoe hoger de rekening oploopt.

Nachtelijke tarieven: Deze tarieven bieden een uniforme kost per kilowattuur, zowel overdag als ‘s nachts, wat betekent dat je stroomkosten kunnen fluctueren tussen dag en nacht.

Flexibele/dynamische energietarieven: Bij deze tarieven, die in realtime worden aangepast, varieert de groothandelsprijs dagelijks. Een slimme wallbox volgt deze prijzen op en laadt op tijdens de goedkoopste momenten. Zo vermijd je hogere tarieven tijdens piekmomenten en geniet je van voordeliger tarieven.

Een slimme wallbox, zoals de go-e oplader, is essentieel om van deze tarieven te profiteren, waarbij je ook de maximale prijs die je wilt betalen per kWh kunt instellen. Wanneer de stroomprijs jouw limiet bereikt, stopt het laden.

Elk tarief heeft zijn voor- en nadelen. Met meer flexibiliteit kun je echter gemakkelijker besparen op het opladen van je elektrische auto. Als je wallbox de prijzen van je energieleverancier kan volgen, kan dit positief uitpakken voor je elektriciteitsrekening.

 

Hoe werken flexibele/dynamische energietarieven?

Een elektrische auto is beter voor het milieu dan een benzineauto. Maar het is net als het spreekwoord: er zijn geen rozen zonder doornen. Als meer mensen elektrisch rijden, is er meer stroom nodig.

Autobezitters komen vaak ‘s avonds thuis, sluiten hun wallbox op hun elektrische auto aan en starten met opladen. Stel je voor dat duizenden mensen in jouw land hetzelfde doen. Dit belast het elektriciteitsnet enorm. Hoe kunnen we dit veranderen? Het is heel eenvoudig!

 

Flexibele energietarieven om het elektriciteitsnet niet te overbelasten.

Als je elektrische auto weinig stroom gebruikt, kun je hem opladen met een flexibele stroomprijs.

Een slim oplaadstation met geïntegreerde elektriciteitsleveranciers volgt de prijs voor energie en begint met opladen wanneer die het laagst is. Omdat de prijs steeds verandert, kan dit tarief ook ‘dynamisch’ worden genoemd.

Wat is het resultaat?

Opladen van je elektrische auto tijdens de daluren:

✔ Het elektriciteitsnet wordt minder belast.

✔ Kunnen we het energieverbruik voor jou goedkoper maken?

 

Wanneer kan je nu genieten van de goedkoopste stroom?

De stroomtarieven zijn normaal gesproken laag in de daluren.

De tijden kunnen veranderen, afhankelijk van de elektriciteitsleverancier en locatie, maar meestal zijn het de nachten tussen 23 uur en 6 uur’s ochtends. Als je slaapt, kun je je auto in de garage opladen, zonder dat je daarvoor tijd hoeft te verspillen. Als je wakker wordt, is de auto klaar voor de reis.

Als je kerstversiering koopt, is het duur in de aanloop naar Kerstmis en in januari met 50% korting als de vraag weer daalt.

In principe werken dynamische stroomtarieven net als een slimme laadplanner die oplaadt wanneer het jou uitkomt, zoals onze go-e controller. Je hoeft niet te weten wanneer de stroom goedkoper wordt aangeboden – de wallbox weet het al. Als je een energieassistent hebt, betaal je nooit meer dan nodig is.

Het veranderen van de prijs van elektriciteit kan veel geld besparen.

Heeft de go-e oplader flexibele of dynamische energietarieven?

Houd je van onze planeet? Wij ook!

Daarom hebben we flexibele stroomtarieven in onze opladers gestopt om je te helpen besparen op je energierekening. In de go-e Charger app zie je steeds meer energieaanbieders, omdat het dynamische prijsbeleid voor elektriciteit een relatief nieuw concept is.

Als je een elektriciteitscontract hebt met flexibele energietarieven, controleer dan in de go-e app onder ‘Modus’ of je stroomtarief al is geïntegreerd. Maak een keuze uit het land waar je woont, je energieleverancier en het tarief dat je hebt afgesloten.

Als je de ECO-modus of ‘gepland laadproces’ in de go-e app activeert, kun je de prijsgrens voor de geselecteerde laadmodus vastleggen, vanaf waar de go-e oplader moet laden. Als de stroomprijs onder de grens zakt, laadt de wallbox je voertuig op. Check de stroomprijzen in de app in het tabblad ‘Opladen’. Je krijgt de gegevens visueel voor je klaar.

In de go-e app voor de Gemini-serie en HOME-serie (V3) zijn al meer dan duizend stroomtarieven van honderden energieleveranciers uit 19 Europese landen geïntegreerd. Is je flexibele stroomtarief niet inbegrepen? Bel ons en we kijken of we dit tarief kunnen gebruiken.

Kies het tarief dat bij je land en elektriciteitsleverancier past.

 

Wat is het voordeel van dynamische energietarieven?

Waarom is een wallbox met dynamische stroomtarieven voor jou handig?

✔ Als je je elektrische auto oplaadt met dynamische tarieven en Load Management, bespaar je veel geld.

✔ Dynamisch opladen is een van de beste manieren om je elektrische auto op te laden, omdat het de belasting op het elektriciteitsnet vermindert. Een zwaar belast elektriciteitsnet kan stroomuitval veroorzaken, wat niet goed is voor het milieu. Met realtime tarieven help je de aarde.

✔ Zorgeloos opladen: Als je een elektrische auto hebt die op de beste manier wordt opgeladen, weet je dat je altijd op de beste manier wordt opgeladen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge energierekeningen.

✔ De dynamische stroomtarieven zorgen ervoor dat je auto veilig opgeladen kan worden zonder dat de stroomvoorziening overbelast raakt.

 

Samenvatting

De energietarieven zorgen ervoor dat elektrische auto’s genoeg elektriciteit hebben.

Als je buiten de piekuren oplaadt, bespaar je niet alleen geld, maar verminder je ook het milieu.

Als je wilt profiteren van het dynamische prijsbeleid voor elektriciteit, moet je een aanbieder vinden die dit aanbiedt en een slimme wallbox, zoals de go-e oplader, die met je aanbieder samenwerkt.

 

Leave A Comment